Hobby

Hejsan, hejsan! Då var Hobby här, med nya friska idéer för dig som vill hålla händerna igång. Idag ska vi göra någonting alldeles extra. Vi ska nämligen hyvla en ulk. En ulk, säger ni. Vad i allvärlden ska man göra med en ulk? Ja... För att hyvla en ulk ska man vara fem man. En som håller i yxan, en i hammer´n, en i stämjärnet, en som håller i det ekonomiska och slutligen en som blandar saft.

Steg 1: Vi börjar alltså med att ta fram en stubbe vi hittat nånstans och sätter den på en skylt. Exempelvis en kulingvarningskylt. Sedan klyver vi stubbfan på mitten!

Saftpaus och hittills är vi uppe i 16.50:-

Steg 2: Ja då har vi kommit fram till nästa steg, nämligen hammer´n! Man lägger nu helt enkelt stubbfan, som nu är halv, i en sopsäck. Knöcklar ihop skiten, sen sätter man sig och väntar en stund. .... Så,
nu är det bara att slå till då! Sedan är materien uppmjukad och klar för nästa behandling!

Saftpaus och vi är nu uppe i 49.80:-

Steg 3: Ja så var det då slutfasen kvar. Då återstår det bara för att jobba med stämjärnet i en fyra, fem veckor, för o slutforma själva uklen. Men för att spara lite tid, så har jag förberett en ulk i ugnen här. Den ska vara färdig nu.

Se där ja!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1650888/images/2010/marulk_70202352.jpg

 

Vilken fin ulk och saft ska det vara till.. Saft! Saft! Med hyra av lokal och verktyg och moms och social och så vidare, så är blir man uppe i 57 814 kronor.

 

Ja och det var väl allt ifrån Hobby, för den här gången. Vi ses snart igen! Hej, hej!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0